Hvad koster det at renovere et badeværelse, priser på badeværelsesprodukter

Prisen på et badeværelse er varierer naturligvis meget, efter om man starter helt forfra og laver helt nye installationer, eller om der "kun" drejer sig om, at ændre på det synlige. Altså skifte klinker, badmøbler, toilet, bruseniche, badekar, spabad, armaturer osv.

Badeværelset er det dyreste rum i boligen at lave. Det skyldes at badeværelset dagligt udsættes for fugt, hvilket stiller ekstra høje krav til de materialer som bruges, samt udførelsen af arbejdet.
Hvis arbejdet ikke er i orden, kan det medføre alvorlige skader på bygningen, med store økonomiske konsekvenser som følge heraf.

Før du går i gang

Her er nogle af de overvejelser, som du bør gør dig inden du går i gang med renoveringen.

- Skal det være en total renovering, hvor alt brydes ned, med opbrydning af gulv og etablering af gulvvarme, vådrumsmembran, flytning af afløb, falstamme osv,? Eller kan de eksisterende installationer, og placering af møbel, toilet og brusenice genanvendes. Så du blot behøver købe ny sanitet, fliser og armaturer.

- Er du tilfreds med dit eksisterende badeværelse? Er der noget du gerne vil have ændret? Noget du mangler i dag? Kunne du tænke dig et spabad?

- Hvad er din families behov? Hvor mange personer bruger badeværelset? Har du børn, og hvor gamle er de? Skal der være 2 håndvaske, hvis der er flere på badeværelset af gangen. 

- Er der behov for at gøre badeværelset større end i dag, ved at flytte vægge, inddrage et andet rum, eller flytte badet til et andet rum i huset?t 
 
- Hvilket budget har du? Og hvilke dele af dine drømme, er du mest indstillet på, at gå på kompromis med, hvis pengene ikke rækker?

- Kan du selv bidrage med en del af arbejdet? Flere af opgaverne, kan sagtens løses af dig selv. Hvis dit gør-det-selv gen er i orden, kan du spare mange penge. Husk at det ikke er alt du må udføre selv, men der er dog en del ting, som du gerne må kaste dig over. Det er for eksempel malerarbejde, montering af glasvægge, montering af møbler, tilslutning af armaturer, lægning af fliser mm.
Starter du helt forfra med dit badeværelse, kan du også selv stå for at bryde det gamle ned, så det er klar, når håndværkerne skal ind.

Hvilken stil skal badeværelset indrettes i?

Stilen på dit badeværelse skal du også tage stilling til. Den skal naturligvis afspejle den person, som du er, og hvad du kan lide.
Men det er i høj grad også vigtigt, at indretningen passer til det øvrige hus, så der er bevaret en rød tråd i jeres måde, at indrette jer på!

Måske skal man tænke sig om en ekstra gang inden man indretter et Victoriansk inspireret badeværelse i en nyere, moderne villa, mens det måske ikke passer så godt at indrette sig stramt og minimalistisk, hvis resten af huset er romantisk og klassisk indrettet.
Det er noget der vil blive kigget efter, hvis du på et tidspunkt skal sælge huset.

I dag findes der produkter, som både opfylder de moderne, minimalistiske ønsker. Men der produceres også stadig mange produkter som passer ind i en
mere klassisk stil, men som i funktion og kvalitet lever fuldstændig op til de mere moderne produkter.

Nye badeværelses trends

Som med alle andre produkter, sker der også hele tiden noget nyt i udviklingen af udstyr til badeværelser. Vi nævner nogle af dem her!

BIDÉT TOILET / Dusch toilet. er en fællesbetegnelse for toiletter, som skyller dig, når du færdig med dit toiletbesøg.. Et produkt, som vinder mere og mere indpas i Danmark. Mange offentlige bygninger, har efterhånden installeret denne type toiletter, som med hastige skridt også er på vej ind i de private hjem.
Med den store fokus på god hygiejne og renlighed, er det et produkt, som passer godt ind i tidens trend.
Dusch toiletter findes grundlæggende i 2 varianter, en hvor det er sædet, som indeholder mekanismen, og en hvor det er selve wc skålen, som sørger for, at du bliver skyllet.

RIMFREE, Rimless, Uden skyllekant. Det er alt sammen betegnelser for det helt nye indenfor toiletter. 
Det betyder, at den kedelige kant, som man kender fra indersiden af toiletskålen og som de fleste af os, har kæmpet med at holde ren, ikke længere findes. Udviklingen af nye designs indvendig i skålen, har gjort at vandet stadig kan komme hele vejen rundt i skålen. Et kæmpe fremskridt for rengøringsvenlighed og hygiejne.

RENGØRINGSVENLIGE overflader: Nano teknologien, har også indtaget badeværelset. Mange produkter kan leveres med overfladebehandlinger, som gør det letter at rengøre dem, og giver kalk og smuds dårlige betingelser for at sætte sig fast, så vi kan bruge vores dyrbare tid på andet, end at skrubbe og skurer.
Af produkter som findes med denne teknologi kan nævnes toiletter og bruseafskærmninger af glas.

BERØRINGSFRIE armaturer: Som med dusch toiletter, er det vore fokus på god hygiejne, som får os til at vælge sensor armaturer, som vi ikke behøver at røre ved. Men det er i lige så høj grad ud fra et ønske om, at spare på vandet og sikre os, at hanen ikke står og løber, efter at vores børn har vasket hænder.
Der findes utrolig mange berøringsfrie armaturer på markedet, i alle prisklasser.
Kombineret med en sensorstyret sæbedispenser, kan du vaske fingre helt uden berøring.

LED LYS: I takt med at LED lys teknologien, er blevet mere og mere udviklet, har den også fundet vej ind på badeværelset. Det lave forbrug på LED, i forhold til Halogen og at det fylder meget mindre, gør at man kan bruge lys til mange flere funktioner, uden at el-måleren løbe løbsk.
Lys under vaskeskabe, i spejlskabe, i badekar og spabade, som en stjernehimmel, eller sågar integreret lys i en glas-bruseafskærmning, er bare nogle af de muligheder der ligger i LED teknologien.

MUSIK: I dag, har vi musikken med os over alt, på vores smartphone, eller tablet. Mange fabrikanter, af badeværelses indretning har taget dette til sig.
Små smarte, næsten usynlige højttalere som styres via Bluetooth, kan indbygges mange steder, for eksempel i bademøbler, i loftet, eller sågar indbygget på bagsiden af dit badekar, eller boblebad. Findes der noget bedre, end et dejlig langt, varm bad, ledsaget af din yndlingsmusik?


Hvad koster badeværelseindretning?

Vi vil her prøve, at ridse op hvad de forskellige elementer på badeværelset, kan forventes at koste.
Vi ser bort fra de aller billigste produkter på markedet, men fokusere på startpriser, hvortil man kan få en lang række af varer i en vis kvalitet.
Max prisen afhænger fuldstændigt at, hvor vildt, specielt og luksuriøst det skal være. 

Badmøbel
Underskab med vask og spejl : Fra ca. 4.000,- kr.
Håndvaske armatur: Fra ca. 800,- kr.
Højskabe: Fra ca. 2.000,- kr.

Toilet
Hængetoilet med sæde: Fra ca.  2.000,- kr.
Indbygningscisterne med trykknap: Fra ca. 2.500,- kr.
Gulvtoilet: Fra ca. 2.000,- kr.

Bruseniche
Nichedør i glas: Fra ca. 2.800,- kr.
Brusehjørne i glas: Fra ca. 4.000,- kr.
Brusesæt, armatur med bruser: Fra ca. 3.000,- kr.
Design afløsrist: Fra ca. 1.800,- kr

Badekar / Spa
Badekar: Fra ca. 4.500,- kr.
Spabad: Fra ca. 10.000,- kr.

Klinker / Fliser
Pr. m2: Fra ca. 250,- kr.

Andet
Håndklædetørrer til fjernvarme: Fra ca. 2.000,- kr.

Herudover kommer håndværker regningen naturligvis, som afhænger meget af hvor omfattende dit projekt er, og hvor meget du selv kan bidrage.