OBS: Pga. ferie, kan vi i ugerne 29, 30 & 31, kun kontaktes på mail. info@flottebade.dk. Alle ordrer behandles og ekspederes som normalt.

Gode råd og vejledning til valg af bruseafskærmning, brusevæg, brusedør

Når du skal renovere din gamle bruseniche, eller bygge en helt ny bruseniche, er der mange ting du skal tage stilling til.

Her tager vi dig igennem de muligheder der findes og en række tips til din bruseafskærmning.

Først skal du tænke på inden du går igang, er hvad dine behov er i forbindelse med den nye bruseniche.
Det kan være at I kan nøjes med, at renovere den eksisterende, men det kan også være at familiens måde at bade på,
har ændret sig.. Måske er der mange børn i familien, så det kunne være smart at der kan bade mere en end person af gangen.
Måske er der ikke længer børn i huset, så i ønsker en mere luksuriøs løsning end den gamle.

Når det er tænkt grundigt igennem, skal du begynde at tænke på, om de ønsker som I nu har, kan opfyldes ud fra brusenichens nuværende placering, størrelse og indretning, eller om der skal større ændringer til for at opfylde jeres ønsker.
Skal brusenichen flyttes, kan det være I skal til at vælte nogle vægge, brække gulv og gulvvarme op og flytte afløb samt vandrør.
Er det tilfældet.. er i ude i en dyrere og mere kompliceret løsning som omfatter hele badeværelset.

Vi tager udgangspunkt i de forskellige bruseafskærmninger, som findes i glas.
Med lidt snilde, og hænderne skruet rigtig på, er det noget du sagtens selv kan montere.

Bruseafskærmning: I dag bruger rigtig mange mennesker glasdøre eller vægge til, at danne deres bruseniche.
Glas har mange fordele. Det er et enkelt og nemt materiale at arbejde med i produktionen. Det betyder at der kan laves utallige forskellige løsninger med glas, både hvad angår størrelse, form og glastype. Grundlæggende kan de deles op i følgende grupper;

Brusehjørner
med to døre, som kan købes enten med firkantede, eller med buede døre. Det er en enkel måde at skabe en bruseniche i et hjørne på. Samtidig er det praktisk at begge døre kan lukkes ind langs væggene når bruseren ikke er i brug. Det giver en god udnyttelse af gulvpladsen i badeværelset og gør denne løsning meget anvendelig i små badeværelser. Disse løsninger er som oftest monteret på vægprofiler i glassets fulde højde. Der findes også varianter, hvor dørene er monteret på hængsler.

Brusedøre
er også en praktisk løsning, enten som almindelig indgangsdør imellem to murede vægge, eller sammen med et glaspanel, som afskærmning for hele brusenichen. Der findes grundlæggende 2 udgaver af bruesdøre. Enten er døren monteret på 2 elegante kraftige hængsler, som giver et meget minimalistisk og enkelt udtryk, eller også er døren monteret på en lodret profil i fuld højde.

Faste vægge
er også meget brugt, ofte på gæstebadeværelset, hvor man har monteret en fast væg vinkelret ud fra muren, så der dannes et brusehjørne. Disse kan leveres med og uden forhængsstang, stabiliseringsstang, eller skråstang. I beslag, eller u-profiler. Sådan en løsning kan også kombineres med en brusedør, så man får en lukket bruseniche. Det er også muligt at købe store brusevægge, som er monteret frit i rummet, med en stang i hver ende, og hvor det er muligt at gå ind fra begge sider. En virkelig luksuriøs løsning til et større badeværelse. Forskellige løsninger med kombination af faste vægge og døre, som monteres på en lige væg findes også. Derudover, er det muligt at få specialfremstillet mange af ovenstående løsninger, og kombinere dem med hinanden, så man får en bruseafskærmning i helt eget design.

Brusekabiner: Betegnelsen brusekabine dækker over en komplet bruseafskærmning, med glas på alle 4 sider, som naturligvis har en dør at komme ind af, samt et budkar i støbt kunstmarmor, eller et plastik materiale. Brusekabiner varier i størrelse og udformning og findes som buede, afrundede og firkantede, komplet med armatur og bruser, eller uden armaturdele, men forberedt for montering af disse.
Fordelen ved en brusekabine, er at den kan sættes ind over alt, hvor der er plads, for eksempel på et trægulv, hvor det ellers ikke er muligt at lave en bruserniche. Tidligere var brusekabiner, ikke det kønneste syn, men det har ændret sig en del de sidste år, hvor der er kommet en del godt designede brusekabiner på markedet.
Indretningen i brusekabiner er meget varieret efter pris og udstyr. Fra de helt enkle, med bruser indvendig til de mere avancerede med siddeplads og massagedyser, som bruser dig i ryggen og på benene. Der findes sågar brusekabiner hvor bundkarret er et lille spabad.

Vægprofil eller hængsler? Skal du så vælge vægprofiler, eller hængsler til din brusedør? Det er et godt spørgsmål! Men der er en række gode råd, som måske kan hjælpe dig i din beslutning. Helt logisk... Så er en afskærmning med vægprofiler mere tæt langs væggen, da den lukker hele vejen ned. En afskærmning på hængsler, eller beslag, har en lille afstand bag glasset, på 5-10 mm, hvor der kan slippe vand ud. Så skal den monteres et sted, hvor der kommer vandstænk direkte på døren, kan en løsning med profiler være mere praktisk. Men.. er det for eksempel på gæstebadeværelset, kan du vurdere om du vægter det mere æstetiske udseende, fra hængsler og beslag højere, og lever med at tørre vand op de få gange den bliver brugt.
Løsninger med profiler, er for det meste også nemmere at montere, end løsninger med hængsler og beslag, da der i vægprofilen, typisk er en reguleringsmulighed i forhold til om den mur, den skal monteres i, "vælter" en smule ind eller ud. Det er også nemmere at regulere to døre i en hjørneløsning ind til at møde hinanden, da det er de færreste hjørner i badeværelser, som er helt vinkelrette. Det kan indimellem være meget vanskeligt at få to hængslede dører til at mødes ordentligt.

Tips til bruseafskærmninger: Til nicher, skal du huske at tage flere mål i bredden, da der i de fleste tilfælde er forskel på dit hulmål i top og bund. Så tag altid tre mål, i toppen, midten og bunden, inden du bestiller.
Når glasset først er hærdet, kan det nemlig ikke laves om.
Sokkelfliser.. Vær opmærksom på, om du har sokkelfliser på din væg. Det kan være nødvendig at få lavet et hak i glasset til din dør, hvis det er tilfældet. Selvom din brusenice er monteret efter vejledningen vil der næsten altid komme en lille smule vand ud på ydersiden. Vandet finder nemlig, selv den mindste sprække at komme ud af. Husk også altid at tage hensyn til, hvor en brusedør åbner hen. Du skal kunne komme "rundt om " døren, når den er åben, eller der kan være møbler, et toilet, eller en indgangsdør i vejen for, at du kan åbne den ordentligt.
Og så skal en brusdør, af sikkerhedsmessige aårsager, altid kunne åbne udad.

Glastyper: Det er muligt at vælge imellem utallige typer af glas til din bruseafskærmning, og det varierer meget fra den enkelte producent og afskærmning, hvor mange muligheder du har på produktet. Almindeligt klart glas, er den mest anvendte løsning. Den helt store fordel ved dette er netop, at det ER gennemsigtigt. At man kan kigge igennem glasset, får afskærmningen til at se mindre ud, mens fornemmelsen for badeværelsets størrelse bevares.
Et almindeligt klart glas, har et grønligt skær, derfor er mange producenter begyndt at tilbyde ekstra klart glas, som går under mange betegnelser, som Dianamt glas, Opal glas, Crystal clear og meget mere, fælles for disse glastyper, er at det grønlige skær er væsentligt reduceret, så glasset fremstår helt blank.
En anden meget udbredt glastype, er isglas, eller frostet glas, som er en mat ugennemsigtig overflade på glasset. Praktisk hvis man gerne vil have at man ikke skal kunne se personen, som er i bad. Også praktisk i forhold til rengøring, da kalk ikke ses lige så tydeligt som på klart glas.
Farvet glas i grå nuancer, har også vundet indpas de sidste år. Samtidig er mange producenter også begyndt at lave designet glas med mønstre i forskellige varianter, som striber, tern, cirkler, blomstermotiver og meget mere. Det sidste nye er at det også er muligt at få dit eget motiv i glasset, hvis du ønsker det.
Som en ekstra smart detalje, kan mange producenter også tilbyde mange af deres glas med en speciel overfladebehandling, som gør glasset afvisende overfor kalk, skidt og snavs. En praktisk detalje, som minimere den tid du skal bruge på rengøring betydeligt.

Vi håber du kan bruge disse oplysninge, i jagten på den perfekte bruseafskærmning til lige netop dit badeværelse.